m

Ovocentrum - Valašské Meziříčí

Ovocentrum - Valašské Meziříčí

Jablka

ovocentrum_ovoce_zelenina_jablkoJak ukázaly nejnovější výzkumy, jablka jsou ještě zdravější než-li se původně myslelo.
Obsahují až pětkrát více antioxidantů, než se doposud uvádělo.

Jablka obsahují mnoho polyfenolických antioxidantů, které pomáhají s odplavováním nebezpečných látek z těla.
Látky, které jablka obsahují (především flavonoidy a fenolové kyseliny), blahodárně působí na dýchací cesty, pomáhají léčit záněty dýchacího ústrojí.
Jablko je označováno za léčivé ovoce. Obsahuje více než 30 různých minerálních látek a stopových prvků, např. provitamin A, vitamin B, kyselinu listovou, vitamin C a E, draslík.
Pektin obsažený v jablkách není v žádném jiném plodu obsažen v takovém množství.
Látky obsažené v jablku působí jako přirozený prostředek proti revmatizmu, karboxylové kyseliny čistí zubní sklovinu, polyfenoly chrání před onemocněním srdce, krevního oběhu, pektin snižuje hladinu cholesterolu a váže škodlivé látky v těle, příznivě ovlivňuje zažívání.